Lazerle Varis Tedavisi

lazerle varis tedavisi-samsunLazerle Varis Tedavisi Samsun

Varis Nedir?

Varis dediğimiz dolaşım sistemi rahatsızlığı halk arasında yaygın olarak bilinmektedir. Damarların cilt yüzeyine yakınlaşması ve sızı gibi şikâyetlerin sıklıkla belirtildiği varis; toplardamar ve kılcal damarların kan aktarım görevini yerine getirememesi ve kirli kanın bir bölgede bekletilmesi demektir.

Varisin Ortaya Çıkış Nedenleri Neler?

Varisler geçmişten günümüze kadar gen aktarımıyla gelen dolaşım sistemi rahatsızlıklarından birisidir. Varisin tek nedeni gen aktarımı olmamakla birlikte sıklıkla genlerde ve yakınlarda varis şikâyeti varsa bireylerde de varisin görülme olasılığı yüksek oranda gözlemlenmiştir. Varisin ortaya çıkmasındaki temel nedenler arasında uzun süreli oturma ya da uzun süreli ayakta kalma durumları karşımıza çıkmaktadır. İşiniz ayakta kalmanızı gerektirecek ya da sabit olarak oturmanızı gerektirecek bir işse varisle karşılaşma oranınız da doğal olarak artmaktadır. Aynı zamanda yaşam tarzı da varise kapı aralayabilmektedir. Sürekli evde oturma, az yürüme ve spor yapmama gibi birçok hareketsizlik varisin çıkışını tetikler. Kan dolaşımını hızlandıran spor, yüzme ve yürüyüş gibi aktivitelerin hayatımızda yokluğu damarlara yansıyacağı için varisler zaman içerisinde oluşmaya başlamaktadır.

Varisin İlk Belirtileri Nedir?

Cilt üzerindeki damarların renginin belirmesi: Cildimizden damarlarımızı hepimiz görebiliyoruz elbette. Ancak varisin başlangıcında damarlar net olarak deri yüzeyinden takip edilebilir bir forma dönüşür ve cilt yüzeyine yaklaşır. Varisin 2. Evrelerinden sonra sıklıkla mor, kırmızı ve yeşil olarak değişen bu damar renkleri varisin tanısının konmasında yeterli belirtilerdendir. Aynı zamanda topuk altında kaşınma yanma hissi, dizlerde kramplar ve cilt üzerinde renk değişimleri bize varisin varlığını gösteren temel belirtiler arasındadır.

Varisin Etkilerini Azaltmak İçin Ne Yapmalı?

Bir dolaşım sistemi rahatsızlığı olan varis vücutta çeşitli etkilere neden olmaktadır. Genel olarak halsizlik ve yorgunluğa sebep olan varisler kendilerini bacak ve dizlerde belli etmektedir. Zaman zaman şiddetlenen varis ağrılarının temelinde gün içerisinde yorgunluk ve hareketsizlik vardır. Bu nedenle varis şikâyetini ortadan kaldırmak için ilk olarak yaşam alışkanlıklarını değiştirmek gerekiyor. Örneğin; uzun süreli oturduğunuzu fark ettiğinizde hemen kalkıp 5-10 dakika yürümeyi kendinize alışkanlık edinmelisiniz.

Varis şikâyetlerinizi azaltmak için uygulayacağınız yöntemler arasında medikal ürünlerde sayılabilir. Ancak birçok medikal ürün işe yaramadığı gibi cildinize de rahatsızlık verebilir. Medikal ürünleri de mutlaka doktor kontrolünde kullanmanızı önermekteyiz.

Halk arasında yaygın olarak yapılan bir yanlışı da hatırlatmakta fayda var. Sıcak suya sirke dökmek ve ayaklara kompres etmek son derece yanlış bir uygulamadır. Zira sıcak damarları daha da açacağı için ağrıyı şiddetlendirecektir. Bu nedenle varisin baş düşmanı her zaman sıcak olarak gösterilmektedir. Ayağınızı hava aldıran ayakkabıları tercih etmeniz, varis çorabını giymeniz bu nedenle doktorlar tarafından önerilmektedir. İlla ayaklarınızdaki yanmayı, kaşıntıyı almak istiyorsanız sıcak su yerine buzlu soğuk suyu tercih etmelisiniz. Buzlu soğuk su dolu bir kovaya ayaklarınızı koyun ve ayaklarınızı 5 dakika da 1 dinlendirin. Böylece damarlarınız büzüşecek ve sizi rahatsız eden tüm etmenler ortadan kısa sürelide olsa ortadan kalkacaktır.

Varis bilindiği üzere hayat konforunu kısıtlayan bir rahatsızlık. Bu nedenle, varisin etkilerini azaltmayı tercih etmek yerine varis tedavisini almayı düşünmelisiniz. Zira, sürekli tekrar edecek olan varis şikayetleri bir zaman sonra sinir sisteminizi de yoracaktır. Varisi hafifletmek yerine varisi ortadan kaldırmanın yöntemlerini denemenizi öneriyoruz.

Varisten Kurtulmanın Yollarından Biri: Lazerle Varis Tedavisi

Daha önce söylediğimiz gibi varisin yaşam kalitesini bozmasını engellemek amacıyla varisten tamamen kurtulma yöntemleri denenmeli. Zira, dolaşım sistemi bozukluğu olan varis kirli kanı tuttuğundan akciğer ve diğer organları da direkt olarak etkilemektedir. Varisin kanı dolaştırmaması en basit örneği hemoroide de neden olabilmektedir. Bu nedenle diğer sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için ve var olan sorunu ortadan kaldırmak için varis tedavisi yöntemlerini denemenizi önemle belirtmekteyiz.

Varisten kurtulmak için bir çok yöntem günümüzde doktorlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Lazerle varis tedavisi yöntemi de doktorların en sık uyguladığı tedavi alanlarından birisidir. Bilindiği üzere lazer günümüz tıp bölümlerinde aktif olarak kullanılan ve başarılarıyla bilinen bir tedavi yöntemidir. Lazerin varisler üzerindeki etkisi de oldukça başarılı olduğu için binlerce varis hastası lazerle varis tedavisi olmakta ve sağlığına kısa sürede kavuşmaktadır.

Lazerle Varis Tedavisi Nedir?

Varisli damarların içerisinde iletilen bazı teller yardımıyla laser enerjisi kullanılarak günümüzde varisten kurtulmak mümkün. KAteter adı verilen bu teller laser enerjisini kullanarak problem yaratan damarların yok edilmesi işleminde kullanılır. Bu yöntem sayesinde deri üzerinde yer alan kılcal damar varisleri için başka toplardamar varisleri için başka olarak doktorlar tarafından uygulanır. Toplardamardan kaynaklanan orta ve büyük varislerin lazerle tedavisi için toplardamar içi laser tedavisi yapılır ve buna tıp dilinde EVLT adı verilir.

Lazerle Varis Tedavisi Kesin Çözüm mü?

Kılcal damarlarda %90 sonuçlar elde edilebilen lazerle varis tedavisi elbette kesin çözümdür diyemeyiz. Daha önce bahsettiğimiz gibi yaşam standartlarınızı değiştirmediğiniz sürece varisler yeniden tekrar edebilir. Ancak lazerle varis tedavisi aldıktan sonra yürüme, yüzme ve spor gibi eylemlerle işlemleri desteklerseniz uzun vadede sağlık problemi yaşamazsınız. Küçük varisler, orta varisler ve büyük varislerde günümüzde en çok tercih edilen ve en çok başarılı olan varis tedavi yöntemi olarak bilinen lazerle varis tedavisi kesin çözüme yakın sonuçlar verebilmektedir.

Lazerle Varis Tedavisinin Aşamaları: Nasıl Yapılır?

Ultrasonla birlikte hastalıklı safen yani toplardamara bir iğne ile girilmeye başlanır. Diz hizasından başlanan lazerle varis tedavisinde laser enerjisini verecek olan kateter problemli damarın içine konulur. Lazer enerjisini aktaracak kateterin ucu saden toplardamarında bulunan femoral damara döküldüğü alana iletilir. Tümesan anestezi altında yapılan bu işlem toplardamarın çevresine enjekte edilir. Ultrasonda birlikte enjekte edilen bu solüsyon ağrı ve sızı duymayı engelleme amaçlı yapılır. Kateter daha sonra lazer enerjisinin aktive edilmesiyle geriye doğru çekilir ve tedavi başlar.

Tüm kateterlerin çekilmesine başlanır ve laserin toplardamarın kapakçık duvarlarını birbirlerine yapıştırması beklenir. O esnada bacakta yer alan tüm varisler de mikro kesiler yardımıyla hastadan çıkarılır. Mikrokesilerin hasta için uygun olmadığı koşullarda ise hasta iyileşince skleroterapiyle varislere müdahale edilebilir. 30 ila 60 dakika süren lazerle varis tedavisi bitiminde elastik bandajlarla hastanın bacakları sarılır ve 10-20 dakika yürümesi beklenir. Birkaç hafta kullanması önerilen varis çorapları ise bacağa yerleştirilir ve hasta taburcu edilir.

Lazerle Varis Tedavisi Fiyatları

Varislerin tedavisi günümüzde birçok yöntem ve ilaç tedavileriyle yapılmaktadır. Lazerle varis tedavisi de bu yöntemlerinden birisidir. Çok kısa süren bu işlemle hasta konforlu yaşamına tekrar kavuşur ve hastalığın tekrarlama oranı ise bu yöntemle çok düşüktür. Bu nedenle varisli hastalar lazerle varis tedavisini diğer yöntemlere nazaran daha çok tercih etmektedir. Lazerle varis tedavisi fiyatları elbette hastadan hastaya hatta şehirden şehre göre değişebilmektedir. Lazerle varis tedavisi Samsun ilinde tarafımızdan düzenli olarak yapılan işlemlerden birisidir ve farklı fiyatlandırmalara tabidir. Başka bir deyişle; lazerle varis tedavisi fiyatları konusunda doktorların ve hastanelerin de farklı fiyatlara sahip olduğunu unutmamak gerekir.